0

Wat te doen bij dunne ontlasting

Niet werken een maaghevel te plaatsen om het weg te kunnen zuigen, zodat de patiënt niet zijn avondeten van die dag daarvoor nog een keer hoeft her te beleven zegmaar ;p Dus maak je eten geen zorgen dat je na een paar dagen niet poepen. Vhffivmbbswu als je verder nog vragen hebt hoor ik ze graag! Stylo72 Geplaatst: 13:39 Steenbok91 schreef: ik geloof het niet hoor. Stop met koffie drinken als je harde ontlasting hebt. Koffie ontrekt namelijk nog meer vocht en word het alleen maar moeilijker om te schijten. En de suiker en of melk die je toevoegt is ook geen aanrader. Suiker wordt kleverig en melk is vettig. Wat doet water en vet, die stoten elkaar af met als gevolg dat er nog minder vocht in je ontlasting zit. Dus nog moeilijker schijten. Veel bouillion drinken en zout. Pagina 1 van.

wat te doen bij dunne ontlasting

Wat te doen in Antwerpen in mei?

Misteaque geplaatst: 16:44 Erg late reactie, maar ik wilde alleen maar even zeggen dat het wel mogelijk brievenbuspost is om je ontlasting uit te kotsen. Kennis van mij heeft een zeldzaam darmprobleem waar de doktoren nog steeds niet over uit zijn wat het. Ze is ernstig ziek en haar ontlasting komt er aan de verkeerde kant uit. Kan dus wel helaas. Niet dat dit persé gebeurd bij mensen die een paar dagen niet naar de wc kunnen. Dit zal enkel met speciale darmziektes zo zijn. XVeerr Geplaatst: 21:47 Een nog latere reactie over het 'poep braken'. Ik volg de opleiding verpleegkunde en heb hier net een lekker lesje over gehad. Het kan zeker wel gebeuren, dit heet fecaal braken. Hierbij wordt de inhoud uit het eerste deel van de dunne darm opgebraakt. Dit komt omdat er een verstopping zit in de darmen op dat moment. Het is dus nog geen poep, maar lekker is het ook niet! Daarom proberen ze als laxeermiddelen etc.

wat te doen bij dunne ontlasting

de dokter. Het klinkt misschien stom maar ik ben bang dat de dokter bijv. Een anaal onderzoek wil doen. Ik weet dat het allemaal een beetje stom klinkt maar help me alsjeblieft! Elliepellie geplaatst: 21:34 Hallo, ik las al jullie berichten. Ik heb het zelf ook gehad. Wat je moet doen: meteen naar de huisarts gaan! Je krijgt waarschijnlijk te horen dat je poeder moet drinken, dit helpt echt! Als je gevoel heb dat je naar de wc moet, niet te hard persen is niet goed, gewoon naar de huisarts gaan!

Onzindelijkheid bij katten - huisdierinfo-home

Harde ontlasting, wat betekent dit en wat kunt u er aan doen

Ik zou zeggen kijk het nog even aan, en haal anders even wat bij de drogist/apotheek op (bijv. Op dat moment niet zo prettig maar als het er maar uit. Verstandig is extra dus goed op je eten letten en voldoende drinken! Vraagt Geplaatst: 16:54 3e dag al klysma? Ik dacht dat een klysma een uiterst redmiddel was als alle andere medicijnen niet meer werkten. Fenni geplaatst: 8:04 Hallo allemaal ik ben een meisje van 15 en ik heb volgens mij hetzelfde probleem als veel van jullie. Het begon eergisteren; ik zat op de wc en moest ontlasten maar het deed zoveel pijn en het lukten niet dat ik er maar mee stopten. Uiteindelijk nog een aantal keer geprobeerd, maar nee. Ben toen gaan slapen en de volgende dag na weer een aantal keer proberen lukten me het met heel veel pijn het. Ik snap alleen niet dat ik dit probleem heb. Ik drink goed en eet gezond(met voldoende vezels).

Vraagt Geplaatst: 16:47 5 uur. Annette* Geplaatst: 16:49 Zelf merk ik dat ik voldoende drinken moet, drink ik een dag niet zoveel dan kan ik gelijk moeilijk naar. Laatst voelde ik 's avonds dat ik naar toilet moest maar het kwam er niet uit. Het bleef bij een heel klein beetje, ik bleef het gevoel houden dat er nog meer moest komen maar het bleef als een 'bal hangen'. Maar op bed gegaan, wat buikpijn. 's Morgen weer gevoel van naar de wc moeten maar het kwam er niet uit, nog aantal keren. Soms kwam er maar heel klein beetje. Die zelfde dag is het met veel moeite toch gelukt. Rustig proberen te ontspannen, ik ben dan geneigd omdat het zeer doet en weer op tehouden. Op m'n vorige werk (gehandicapten zorg) was het altijd 3e dag niks, dan gebruikte we een clysma of bisacodylzetpil.

wat te doen bij dunne ontlasting

Zou u niet telkens de &apos"' knop willen gebruiken las u direct op een berichtje reageert? U kunt ook berichten plaatsen met de knop 'post antwoord'. Dit houdt het forum wel zo overzichtelijk. Steenbok91 Geplaatst: 16:21 ik weet het niet zeker, maar als ik een keer last heb van mijn darmen, dan zegt mijn moeder dat ik koffie moet drinken. Hoe lang het duurt durf ik niet te zeggen. Dat verschilt per persoon geloof. Hoe vaak per week poep je normaal gesproken? Vraagt Geplaatst: 16:30 Normaal gesproken elke dag, soms sla ik het een dag over. Ik heb het net weer een keer geprobeerd, maar niet gelukt. Alleen heel veel pijn, maar geen ontlasting eruit. Steenbok91 Geplaatst: 16:44 Dan zou het niet te lang duren voordat je het effect van de vezels moet gaan merken. Hoe lang eet je nu al veel vezels?

Wat te doen bij een 'bad trip' van wiet

Het kan zo zijn dat je vanavond gewoon kan poepen en er vanaf bent, maar een afspraak met de arts kan je afzeggen. Vraagt sporten Geplaatst: 15:53 Op een medische informatiesite stond dat naar de dokter gaan pas nodig is na drie weken. Is het trouwens slim om die ontlasting er koste wat het kost uit te persen? Of is het verstandiger om die ontlasting wat langer te laten zitten om bijvoorbeeld aambeien te voorkomen? Steenbok91 Geplaatst: 15:56 oké, dat kan ook. Naja, mocht je er veel last van hebben dan kan je gewoon eerder gaan. Ik denk dat je beter niet teveel kan drukken, dan kun je inderdaad aambeien krijgen. Probeer zoveel mogelijk vezels te eten en probeer eens dingen als koffie, die de stoelgang bevorderen. Vraagt Geplaatst: 16:06 Is koffie beter dan gewoon water of vruchtensap? Hoelang na de inname van bijvoorbeeld koffie of vezelrijk voedsel heeft dit effect op de stoelgang? wat te doen bij dunne ontlasting

Kijk ook eens op deze site. Moderator opmerking: heeft u de forum regels wel gelezen? Geplaatst: 15:45, is er een kans dat het morgen al over is? Als ik goed eet en drink. Wat gebeurt er trouwens als je obstipatie zou tips hebben, en er helemaal niets aan zou doen. Ook nauwelijks vezels eten. Als dat bovenstaande verhaal niet waar is wat gebeurt er dan wel? Steenbok91 Geplaatst: 15:49 je kan geen poep uit je kotsen en je kan niet ontploffen. Je krijgt vreselijke buikpijn tot op een punt dat je niet meer kan lopen. Ik heb geen idee wat er dan gebeurd, maar het zal vast niet prettig zijn en tegen die tijd zal iedereen wel naar de dokter geweest zijn. Ga gewoon naar de huisarts, dan ben je er snel vanaf.

wat te doen bij

Geen onlasting kan heel erg veel pijn doen! Geplaatst: 15:22, ik vond het ook een vreemd verhaal, maar ik heb drinken weinig verstand van medische zaken dus ik heb het hier maar eens geschreven. Wat gebeurt er dan bij langdurig geen ontlasting? Iemand zei tegen mij dat verstoppingen meestal overgaan door diarree. Hoelang duurt zo'n verstopping meestal? Steenbok91, geplaatst: 15:36, als je lang geen onlasting hebt krijg je vreselijke buikpijn. Vroeger heb ik daar jaren last van gehad, totdat ze uiteindelijk een röntgenfoto van mijn buik maakten en zagen dat mijn hele darmen verstopt zaten. Ik heb toen een tijdje poeder door mijn drinken moeten doen van de huisarts en verder heb ik er nooit meer last van gehad. Diaree is trouwens het tegenovergestelde van obstipatie. In je darmen word er water ect onttrokken uit wat je eten was. Bij diaree word dit te weinig gedaan (er zit dus veel water in, vandaag dat het zo vloeibaar is) en bij obstipatie word er te veel water ontrokken (het word te droog en hard).

wat te doen bij dunne ontlasting

Uiteindelijk kwam de ontlasting bij hem uit zijn mond. Gewoon poep overgeven dus. Ik was er zelf niet bij, dus ik weet niet helemaal zeker of het waar. Maar degene die het tegen mij zei maakt nooit grapjes eigenlijk, dus ik denk niet dat ze het heeft verzonnen. Ook heb ik nog vaak nagevraagd of het waar was, en steeds bevestigde ze dit. Weet iemand of dit echt zou kunnen gebeuren? En of iemand met een 'gewone' verstopping dit ook zou kunnen krijgen? Steenbok91, geplaatst: 15:17, ik geloof het niet hoor. Je poep word zo door je groeien darmen, als je poep uit je mond komt, dan moet het van je darmen naar je maag omhoog, via je slokdarm naar je mond. Om verder te praten; goed dat je vezelrijker eet, koffie helpt ook. Als het nog wat langer duurt en het wil nog steeds niet, dan kan je een laxeermiddel proberen.

Wanneer is er iets mis met mijn ontlasting?

Registreer, informatie, zoeken, actieve onderwerpen, links, inloggen. Index interne ziekten infectieziekten harde ontlasting, auteur, onderwerp: Harde ontlasting, vraagt. Ik heb al twee dagen niet meer ontlast en mijn ontlasting is heel hard, ik krijg het er maar niet uit. Wel heb ik de hele tijd het gevoel dat ik heel nodig moet ontlasten. Ik weet wel hoe het komt hoor: ik heb een paar dagen achter elkaar alleen een paar beschuiten als lunch. Ik heb vandaag wat informatie opgezocht en ik ben wat meer vezelrijk voedsel gaan eten (crackers, volkorenbrood) en meer gaan drinken en bewegen. Weet iemand van jullie wanneer ik normaal gesproken begin te merken dat het ontlasten gemakkelijker gaat? Is dit normaal gesproken ernstig? Nee toch, dacht ik? Ik heb ooit eens een vies verhaal van iemand gehoord: Iemand die ik ken heeft ooit in het ziekenhuis gelegen naast een man die iets aan z'n darmen had, die man had al 25 dagen niet ontlast.

Wat te doen bij dunne ontlasting
Rated 4/5 based on 653 reviews
SHARE

wat te doen bij dunne ontlasting Ubudys, Thu, May, 17, 2018

Bij een niet goed werkende spijsvertering krijgen de voedingsstoffen die je binnen krijgt, zelfs de voedingsstoffen die afkomstig zijn van gezonde biologische producten en superfoods, geen kans op goed opgenomen te worden door je lichaam. Omdat de opname van voedingsstoffen in je darmen begint, liggen de darmen aan de basis van een balans of disbalans in je hormoonhuishouding, een sterk of een zwak immuunsysteem, een versnelde veroudering of juist verjonging van je lichaam. Je spijsvertering is dus de basis van je interne gezondheid.

wat te doen bij dunne ontlasting Seqaviha, Thu, May, 17, 2018

Slechte vertering en aandoeningen aan het spijsverteringsstelsel komen heel veel voor en kunnen allerlei vervelende klachten geven. In dit artikel lees je over de oorzaken van slechte vertering en hoe je van deze klachten af kunt komen. In dit artikel: de belangrijkste functie van het spijsverteringsstelsel is om voeding af te breken zodat voedingstoffen door het lichaam kunnen worden opgenomen om het lichaam energie te geven, te helpen groeien en te herstellen. Als dit proces wordt verstoord geeft het lichaam een signaal aan je af in de vorm van een of meer symptomen als brandend maagzuur, obstipatie en/of buikpijn na het eten. Maar, naast deze lastige klachten, kan een niet goed functionerende spijsvertering veel meer invloed op je gezondheid hebben.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: